Külföldi kalandjaim - Az élet au pair-ként

Külföldi kalandjaim - Az élet au pair-ként

Aug. 27. Csütörtök – Szüret van!

2020. szeptember 01. - Agnik19

Ezen a reggelen én öltöztettem a kisfiút, aki ezt nagyon jól tűrte, így nem is okozott gondot a dolog. A reggeli gyorsan lement, és fél 10-kor már indultunk is a farmra, a megbeszélt termény-beszerzésre. A gyerekeknek új kisszékek lettek berakva a kocsiba, és ezek között már nem fértem el, így az apuka külön kocsival jött. Ekkor derült ki számomra, hogy két autójuk van, és az anyuka felvilágosított, hogy a többi dologhoz viszonyítva a kocsik nem annyira drágák Angliában, mert kevesebb adó van rajtuk. Hát, rendben, de egy Alfa Romeo akkor se lehetett két fillér, na meg ott a benzin is (amit az én jóvoltomból ma duplán fizethettek…).

A farm jókora területet foglalt el, és tényleg rengetegféle gyümölcsöt és zöldséget lehetett gyűjteni. Tök jó élmény volt a gyerekeknek, de nekem is. Az idő nagyon gyorsan elszaladt és csak azt vettük észre, hogy már majdnem 3 órája ott vagyunk, közben gyűjtöttünk cukkinit, kukoricát, babot, spenótot, paradicsomot, epret, málnát, fekete szedret és szilvát. A kukoricásban a kislány teljesen eltűnt a növények között, ami eléggé megijesztette, nem is beszélve a sárról, szóval ott egy kicsit cipelnem kellett - de ezt leszámítva nagyon élvezte a dolgot, és rengeteget szaladgált, meg élvezettel gyűjtögetett. (A farm kosher? - a szerk.) (Nem hiszem, de a gyümölcsöknél, zöldségeknél nem számít, mivel se húst, se tejet nem tartalmaznak. - Az Író:)

Az apuka egy idő után elvált tőlünk a kisfiúval, aztán hamarabb haza is indultak, és mire mi is hazaértünk, már pizzát is rendelt. A hazafelé úton kiderült, hogy az anyuka nagyon szeret sütni, és a gyerekek előtt még az Instagram oldalát is telerakta az elkészült kreációkkal. A pizza nem volt rossz (most sajtosat kaptam), ettem mellé még némi zöldséget, paradicsomot is. Ezután már csak egy órám maradt a délutáni műszakig, szóval pont belefért még egy videochat Ágiékkal. Ma gond volt a kamerájukkal, szóval a végén csak hívás lett a dologból kép nélkül, de azért ennek ellenére is jót beszélgettünk.

Délután a kislányhoz átjött a barátnője, akivel nagyon lelkesen és hangosan játszottak. A kisfiú még aludt, így kicsit még lazíthattam és kis üres vágányok is voltak a délutánban, amiket igyekeztem hasznosan kitölteni ruhaleszedéssel és vasalással. Ma az első kakis pelenka cserémen is túl voltam, igaz, most még segítséggel, de innentől nem menekülök…

Vacsorára shepherd pie volt a menü (darált hús, borsó, bab, valami szósszal, jénaiban beborítva összezúzott főtt krumplival, mindez megsütve), a kisfiúnak nagyon ízlett (felteszem a krumpli tartalma miatt, mert azt imádja), így több mint egy tálkával behabzsolt belőle. Amúgy tényleg nem volt rossz, de ez a fura krumplipüré hasonmás a tetején számomra szokatlan volt.

Este a kisfiú fürdetésének technikáját is megmutatta az apuka – egy kis műanyag székbe van beleültetve a gyerek, így könnyen lehet fürdetni, és még a szemébe ment víz miatt se cirkuszol - , így felteszem, ez is nemsokára rám hárul. Ezután a konyhát is rendbe tettem és a hosszú nap után jöhetett még egy kis pihenés a lefekvés előtt. Ahhoz képest, hogy csak "órások" a munkanapjaim, nem érzem azt, hogy tenger sok szabadidőm lenne, eléggé lefárasztanak, és nem egy alkalommal már nézem az órát, hogy mikor szabadulok aznapra:) Emellett az egyedül való gyerekvállalási terveimet sem árt újragondolni, hiszem most hárman vagyunk két gyerekre, és sokszor ez sem érződik elégnek :D Mindezt úgy, hogy mindannyian itthon vagyunk, senki sem jár el dolgozni, és az apuka is rendesen kiveszi a részét a dologból.

A bejegyzés trackback címe:

https://aupairineurope.blog.hu/api/trackback/id/tr5716182306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blaize Taylor 2020.09.02. 02:08:54

Hát igen, itt másfél heti fizetésből (minimálbéren) már egy korrekt használt autót lehet venni. Általában mindenkinek van egy komolyabb autója nagyobb távokra, meg egy amolyan "szaladgálós" ha csak a boltba kell leugrani.

Ágota Fekete 2020.09.02. 08:28:47

ugye ugye át kell ezt gondolni és még is csak keresni kell egy apukát is.
süti beállítások módosítása